PVC Stavbno pohištvo

Okna in vrata iz PVC so danes zelo priljubljena zaradi mnogih prednosti, ki jih prinaša njihova vgradnja. PVC je okrajšava za neplastificirani polivinilklorid.

Okna in vrata so zelo pomemben del hiše, zato morajo zadostiti dvema kriterijema: varnosti in eleganci. PVC okna in vrata izpolnjujejo obe zahtevi, zato tovrstna okna in vrata hitro nadomeščajo starodobna lesena vrata in okna. Okna in vrata iz PVC se uporabljajo za domače in komercialne namene, na voljo so v različnih stilih in barvah.

10 prednosti PVC oken in vrat:

1.      Varnost: PVC okna in vrata so razmeroma varnejša od lesenih vrat in oken. Okna in vrata iz PVC imajo zaščitne krake, ki vsiljivcu preprečujejo, da bi jih na silo odprl. Prav tako imajo v okvir vgrajene varnostne ključavnice.

2.      Enostavno vzdrževanje: PVC okna in vrata so zelo enostavna za vzdrževanje. Za razliko od lesenih vrat in oken ta vrata in okna ne zahtevajo rednega lakiranja in barvanja.

3.      Trajnost: PVC okna in vrata so zelo močna in trpežna, in zato zelo dobra izbira za poslovne stavbe. Ta okna in vrata so požarno odporna in varna.

4.      Toplotna izolacija: PVC okna in vrata so zaradi svoje toplotne izolacije odlična izbira. Brez težav jih je mogoče namestiti v državah kot so Danska, Norveška in Švedska, kjer je podnebje zelo hladno. Okna in vrata iz PVC lahko prenesejo vse oblike ekstremnih podnebnih razmer.

5.      Stroškovna učinkovitost: ko so PVC okna in vrata nameščena, zahtevajo manj vzdrževanja in jih ni treba zamenjati na vsaj petindvajset do trideset let, zaradi česar so zelo stroškovno učinkovita.

6.      Videz in slog: PVC okna in vrata imajo sijoč in lep videz, ki izboljša celoten izgled hiše. Okna in vrata naredijo hišo lepo in elegantno.

7.      Odpornost proti gnitju: PVC okna in vrata so odporna proti gnitju, zato so odlična izbira za hiše, ki se nahajajo v krajih z vlažnimi vremenskimi razmerami.

8.      Enostavno čiščenje: okvirji in plošče oken in vrat so tako preprosti, da je postopek čiščenja teh PVC oken in vrat izjemno preprost in poceni.

9.      Energetska učinkovitost: PVC okna in vrata so koristna za ohranjanje energije v notranjosti hiše. Ta okna in vrata pomagajo preprečiti uhajanje toplega ali hladnega zraka iz hiše in so zato zelo energetsko učinkovita.

10.     Možnost recikliranja: ker so trdna in vzdržljiva je mogoče PVC okna in vrata reciklirati in ponovno uporabiti. Na podlagi vseh teh prednosti je zdaj jasno, zakaj PVC okna in vrata hitro nadomeščajo lesena in aluminijasta vrata in okna. Naj gre za komercialno ali domačo uporabo, so okna in vrata iz PVC odlična možnost tudi zato, ker nudijo zvočno izolacijo in zmanjšujejo hrup.

Dimenzije oken in vrat

V spodnji tabeli so navedene standardne dimenzije oken in vrat. Če želite dimenzije po svojih željah in z različnimi vrstami profilov, nas kontaktirajte za več informacij.